Nu rustar vi för strid

sonen har gått i AS-grupp (den enda som finns i kommunen) i 1½ år och ska till hösten börja i skolan. I och med att han gått i den enda AS-gruppen som finns, så är han även garanterad plats i AS-grupp i skolan. 4 st finns det i vår kommun. Sonen var den enda i sin grupp som skulle vidare till AS-grupp. I sonens grupp är de 6 barn, varav 2 st ska börja skolan till hösten. Sonen var alltså 1 av dom. Inte sååå svårt kan tyckas. Men nu är det snart maj och vi har FORTFARANDE inte fått veta var han ska gå. Förskolechefen hänvisar till kommunen och kommunen skyller på att rektorerna inte lämnat besked om de har plats. " Du måste respektera att detta inte ligger i mitt knä. Jag väntar bara på besked från rektorerna" Men de har inga platser, så ingen av rektorerna tänker räcka upp handen och säga: Vi överfyller gärna här hos oss. Det fattar väl vem som helst. Och hur svårt kan det vara att ringa 4 st rektorer, för att få ett svar?!
Detta innebär att sonen inte har någon skolplats och inte kan uppfylla sin skolplikt till hösten. Så j...la svårt kan det väl inte vara att placera 1 barn?! 1 barn som är garanterad AS-plats! Ja, det är fullt. Men då är det väl bara att bestämma i vilken grupp han ska gå i och lösa det?!
Och hur kommer det sig att "normala" barn redan har fått sina placeringar i början på April och redan påbörjat inskolning (det är ju otroligt viktigt med en bra övergång till skolan så att barnen känner sig trygga med sin nya miljö) och sonen som har speciella behov i bästa fall får 3 veckor? Skolorna slutar som bekant typ 9/6 och 30/6 är sista dagen som han får vara i sin nuvarande grupp. Sen är han tvungen att ha sommarlov fram till skolan börjar, för att han fixar inte sammanslagningarna som man gör på sommaren. Det verkar ju helt i linje med sunt förnuft...NOT!!!
Denna diskussion har jag haft med chefen för stödenheten idag och är det strid hon vill ha, bring it on! 

Kommunchefen deklarerade stolt i början av året att vår kommun gjort en vinst på 190 miljoner. 190 miljoner! 
Vår kommun är en av de kommuner som lägger minst pengar i budgeten på barn & ungdom. Bedrövligt!

Personalen i sonens AS-grupp är bedrövade, hänger med huvudena och skäms, för att dom inte kan ge oss några svar. Men jag tycker det är ganska uppenbart att DOM har inget att skämmas för. Dom har sonens bästa för ögonen och har kämpat med och för honom under 1½ år. Ingen skugga ska falla på dom. Dom har verkligen gjort det dom ska och säkert mer.

Behöver jag säga att vi inte kommer att tolerera någon tillfällig lösning eller placering i vanlig klass?

They don't know who they're messing with.... Let's get ready to rumble!


Kommentarer
Postat av: Mia

Det är bra, kämpa på nu!! Jag håller tummar och tår för att det löser sig. Kramar

2010-04-28 @ 09:36:31
URL: http://www.miasuniversum.blogspot.com
Postat av: Bellan

Hej!

Jag önskar er lycka till! Kämpa på!

KRAMIS!

2010-04-28 @ 19:47:15
URL: http://metrobloggen.se/svampbobtjejen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0